Uitleg

We begrijpen dat we op onze website een heleboel termen gebruiken die niet meteen duidelijk zijn. Daarom zetten we hieronder voor u alles op een rijtje:

SEO – Zoekmachine-optimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de reguliere zoekresultaten van een zoekmachine, op voor de webpagina relevante trefwoorden of zoektermen. Aangezien de plaatsing in die reguliere resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachine-adverteren.

SEA -De tegenhanger van SEO is SEA. Hierbij gaat het om advertising. Dit betekent dat we ons hiermee richten op de betaalde resultaten in de zoekmachines. Hierbij is het de moeilijkheid om een juiste verhouding te vinden tussen kosten en opbrensten.

SEM – Zoekmachine marketing. Een combinatie van SEO en SEA

Google Analytics is een gratis dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van o.a. de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Aan de hand van deze informatie kan een webmaster eventuele reclame campagne’s of zelfs delen van de website aanpassen aan het gedrag van de bezoeker.

Google AdwordsAdWords is een belangrijk onderdeel van zoekgigant Google. Het laat bedrijven toe reclame te maken op de Google-websites, alsook op websites die gebruik maken van Google AdSense. Het zijn advertenties gebaseerd op zoekwoorden gedefinieerd door de adverteerder. Als er op één van deze zoekwoorden wordt gezocht, wordt de advertentie naast of boven de zoekresultaten weergegeven.

Het is de grootste bron van inkomsten voor Google (16,4 miljard euro in 2007).